Vallnord

Skidområdet Vallnord består av 63 km pist. Områdena Pal och Arinsal är sammanbundna med en kabinbana.

Klicka här för pistkarta!

Pal/Arinsal har förutom röda och blåa backar, flertalet svarta välpreparerade backar för dig som söker större utmaningar. Ett perfekt alternativ för konferensgrupper då deltagarna ofta söker olika svårighetsgrader. Här finner du även freeride- och freestyleområden. I skidområdet finns ett flertal trevliga matställen där du kan njuta av din lunch eller fika på stora, härliga solterrasser. 

Bor du på något av våra hotell i Arinsal eller La Massana så har du nära till kabinbanan som tar dig upp i skidsystemet.

För dig som vill åka skidor i Andorra samtligas skidsystem så rekommenderar vi att du bokar Superski Andorra. Läs mer här >>

OBS. Arcalis som tidigare tillhörde Vallnord skidsystem ingår nu i Grandvaliras skidsystem.

Kort om Vallnord:
Högsta åkhöjd: 2560 meter över havet
Fallhöjd: ca 1000 m
Total pistlängd: 63 km
Svarta pister: 4 st
Röda pister: 17 st
Gröna pister: 7 st
Blå pister: 16 st
Liftar: 31 st
Restauranger i pist: 5 st a la carte restauranger, 1 pizzeria, 1 creperie, 7 snack bars
Freeride områden: 2 st
Freestyle område: 1 st
Fun Park: 1 st
Snow parks för barn: 2 st
Längdåkningsspår: Nej

Arinsal

Arinsal ingår i Vallnords skidsystem. Med kabinbanan från centrum tar du dig enkelt upp i skidsystemet. Från toppen av Arinsals skidområde kan du transportera dig med den stora kabinbanan till grannområdet Pal. Är du intresserad av Andorras taxfree shopping kan du ta den lokala bussen ner till huvudstaden Andorra ....Läs mer »

La Massana och hotell

Mitt i byn ligger kabinbanan som tar dig upp till skidområdena Pal/Arinsal. La Massana är en by präglad av den katalanska kulturen vilket återspeglas i både mat, dryck och atmosfär. Det är en lugn och trevlig by där stor del av lokalbefolkningen och flertalet säsongare väljer att bo. Här finner ....Läs mer »